Geri Git

Saç Ekimi Nedir

Kişilerin farklı ihtiyaçlarına göre, saç dökülmesi için önerilen tedavi yöntemleri ve içeriği değişkenlik gösterebilmektedir. Saç dökülmesi olan kişilerde ensenin üst kısımlarından veya gerekli olması halinde çene altı sakal kısımlarından saç folikulleri (greftler) toplanıp açıklık olan bölgelere işlem öncesi yapılan analiz ve haritalandırma ile belirlenen bölgelere nakil edilmesi şeklinde gerçekleşmektedir. Steril koşullarda, uzman ekipler tarafından hastanede yapılan bu işlemde, genellikle tepe ve alında oluşan açıklıklar donör bölge olarak kabul edilen daha güçlü bölgelerdeki saç folikullerinin lokal anestezi uygulanarak tek tek alınarak açıklık olan bölgelere ekilmesi ile tedavi edilir.

Saç ekimi tarihine bakıldığında ilk operasyon  Amerika Birleşik Devletleri’nde 1952 yılında uygulanmıştır.

İlk saç ekim tekniği olarak kullanılan FUT yöntemi 2000 li yıllara kadar aktif olarak kullanılmıştır, günümüzde saç ekiminde kullanılan en eski tekniktir. FUT tekniği kullanılarak yapılan saç ekimlerinde, saç kesimi yapılmaz. Ekilecek olan saç kökleri, lokal anestezi uygulandıktan sonra donör bölgeden deri ile birlikte kesilerek alınır. Kesi kullanıldığı için cerrahi bir operasyon olan FUT tekniğinde kesi yapılan bölgeye dikiş atılması zorunludur. Kesilen şeritler parçalara ayrılarak ekim bölgesine yerleştirilir. İşlemden 1 hafta sonra donör bölgeye atılan dikişlerin alınması gerekmektedir.

2000 li yılların başına gelindiğinde FUE yöntemi geliştirilerek FUT yerine kullanılmaya başlamıştır.En yaygın kullanılan ve bilinen tekniktir. 2004 yılından beri uygulanan bir teknik olan Fue yöntemi, teknolojik gelişmelere son derece açık bir teknik olup, uygulanmaya başlandığı günden beri geliştirilmeye devam etmiştir. Bu işlemde saçlar traş edilerek lokal anestezi uygulandıktan sonra donör bölgeden kökler 0,7-1 mm’lik mikro motor uçları yardımıyla tek tek toplandıktan sonra ekim yapılacak bölgede greftleri yerleştirmek için belli aralıklar ile kesiler oluşturularak kanallar açılıp içerisine pensetler ile yerleştirilir.

Günümüzde saç ekimi operasyonlarında en son teknoloji kullanılarak en doğal sonuçlar 2 teknik kullanılarak alınmaktadır.

Fue teknikleri içerisinde günümüzde en doğal sonuçları alabildiğimiz iyileşme süreci en hızlı olan geliştirilmiş yöntem Safir Fue tekniğidir.

 Tıraş olmak istemeyen yada açıklığı daha minimal olan hastalarda daha başarılı sonuçlar için DHİ CHOİ yöntemi kullanılmaktadır.

admin
admin
https://estego.com.tr

Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. Çerez Politikası